Toolkit 1.14.2 and eDLT Dialog

Discussion in 'C-Bus Toolkit and C-Gate Software' started by sjfp, May 13, 2015.

  1. sjfp

    sjfp

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK
    Just started today to get an error trying to program an eDLT. the normal dialog that use to come up when editing the unit is no longer coming up?? instead I am now getting an error dialog box with the following
    Exception of type
    'SharpCGateCommunicator.CGateUnrecoverableConnectionException' was thrown.
    Have uninstalled toolkit, re loaded again but still not able to edit the unit ??
    any solutions out there on what's caused the issue, because I need to edit the unit. It was working a couple of weeks ago, so nothing has changed since.
     
    sjfp, May 13, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. sjfp

    mdooher

    Joined:
    Jul 18, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Location:
    Dunedin NZ
    Same here, I get the same error trying to connect to eDLT. I had a slightly older version of toolkit and upgraded to the newest but same error

    I'm betting on Windows update... not that that helps
     
    mdooher, May 13, 2015
    #2
    1. Advertisements

  3. sjfp

    Brendan Rogers

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    C-Bus Toolkit 1.14.2 home automation software - eDLT dialog.

    I can report that I am experiencing the same error message as above.
     
    Brendan Rogers, May 14, 2015
    #3
  4. sjfp

    Dasman

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Adelaide
    Hi Everyone,

    This issue has been associated with a Windows Update which has come out over the past few days. Heading into control panel then selecting Programs and Features -> View Installed Updates and uninstalling the Windows update with the code KB3061518, followed by rebooting your computer will correct this issue
     
    Dasman, May 15, 2015
    #4
  5. sjfp

    sjfp

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK
    Many thanks for the reply re windows update, have now removed offending update, and the eDlt Dialog now comes up.
    Thanks again:):):)
     
    sjfp, May 15, 2015
    #5
  6. sjfp

    sjfp

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK
    Well works great until windows put it back in again.
    Never mind, will have to keep taking the update out, till a permanent fix is brought out.
     
    sjfp, May 15, 2015
    #6
  7. sjfp

    walsh

    Joined:
    Aug 24, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    sydney
    edlt communication error

    Drove me nuts today thanks for the post :) saved me a headache
     
    walsh, May 20, 2015
    #7
  8. sjfp

    daniel C-Busser Moderator

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    761
    Likes Received:
    14
    Location:
    Adelaide
    Hi all, we have released C-Bus Toolkit v1.14.3 to address this problem. Please install it over the top of your existing version.

    Thanks to Dasman for diagnosing and providing the interim workaround.
     
    daniel, May 21, 2015
    #8
  9. sjfp

    71monaro

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    1
    Location:
    Adelaide
    I am getting this error and I have toolkit version 1.15.3 Another thread said update the firmware in the eDLT. How can I do that? I cannot even see how on a DLT I can open.
     
    71monaro, Dec 15, 2018
    #9
  10. sjfp

    booboisie

    Joined:
    Jan 27, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I get this error on both Toolkit 1.15.5 and the newly released 1.15.6 on Windows 10 1903 (Build 18362.295) and Windows 8 (Build 9600).

    In version 1.15.6 toolkit errors with the following when trying to open an eDLT unit from the network (or the DB):

    Error Displaying Unit Dialog
    Exception of type 'SharpCGateCommunicator.CGateUnrecoverableConnectionException' was thrown.

    For a new project, Toolkit is unable to add/transfer the unit from the network to the DB.

    Any suggestions for a fix/workaround would be greatly appreciated.

    Regards,
    Chris
     
    booboisie, Aug 30, 2019
    #10
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.