C-Bus wall switches - smart plugs

Discussion in 'Third-Party Solutions' started by Kapowww, Nov 28, 2022.

  1. Kapowww

    Kapowww

    Joined:
    Aug 15, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hey guys
    is it possible to integrate the smart plugs with the C-Bus wall switches? Press a button and it turns on/off the smart plug
    long shot????
    TIA
     
    Kapowww, Nov 28, 2022
    #1
    1. Advertisements

  2. Kapowww

    Wonkey

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    314
    Likes Received:
    29
    Location:
    Adelaide
    Wonkey, Nov 28, 2022
    #2
    Conformist likes this.
    1. Advertisements

  3. Kapowww

    Conformist

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    719
    Likes Received:
    51
    Location:
    Adelaide, South Australia
    I've also done this using both TUYA and TP-Link devices through Homebridge. You can create the link in a number of ways. You can do in using Node-Red (assuming you have Homebridge running on a Raspberry Pi or similar) or you can write a simple automation rule in Homekit (assuming you are using Homebridge with an Apple device).
     
    Conformist, Nov 29, 2022
    #3
    DarylMc likes this.
  4. Kapowww

    SgrAystar

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Messages:
    42
    Likes Received:
    3
    Location:
    Melbourne, Australia
    SgrAystar, Nov 29, 2022
    #4
  5. Kapowww

    Kapowww

    Joined:
    Aug 15, 2022
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    yeah. followed those ideas and links. really confusing. couldnt figure it out. thanks for the response though
     
    Kapowww, Dec 1, 2022
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.