5034NS Scene Controller & Tool Kit

Discussion in 'C-Bus Toolkit and C-Gate Software' started by The Rake, Dec 9, 2004.

  1. The Rake

    The Rake

    Joined:
    Sep 9, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    The old scene controllers seem to not run scenes when programmed with the tool kit they hold the group addresses in them but don't do anything, however when looking at the groups levels in "Groups" folder in project manager the scene controller is issuing comands but having no influence on the output module
     
    The Rake, Dec 9, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. The Rake

    Duncan

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    925
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salinas de Garci Mendoza, Bolivia

    Hi TR,

    I'll have someone look at this today and we'll get back to you.
     
    Duncan, Dec 9, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. The Rake

    Duncan

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    925
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salinas de Garci Mendoza, Bolivia
    Hi TR,

    Yes, we've found a problem in the Toolkit software with these units. Until we fix it, you'll need to use V2.7.9 to program that unit. My apologies.

    Defect # 4102
     
    Duncan, Dec 10, 2004
    #3
  4. The Rake

    Charlie Crackle

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    805
    Likes Received:
    5
    Location:
    Melbourne
    This explains why my scene controller is doing wired things.

    I tried reprogramming with V2.7.9 but this has not fixed the problem.

    Is it possible that once programmed with toolkit it is not programmable by V2.7.9 either ??

    It just does not turn on any loads... (it does seem to be able to turn them off)

    Is there a way to factory default them ?

    Charles
     
    Charlie Crackle, Dec 11, 2004
    #4
  5. The Rake

    Duncan

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    925
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salinas de Garci Mendoza, Bolivia
    Hi Charles.. ugh.. nasty. I dont have a 5034NS at home to try.

    Knowing what I do of the particular defect I would suspect that if you used the 2.7.9 software and FULLY filled the scene 'memory' that it would probably fix the problem. You could then subsequently trim the scene back to what you want.

    More information as soon as I get to work tomorrow.
     
    Duncan, Dec 11, 2004
    #5
  6. The Rake

    Charlie Crackle

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    805
    Likes Received:
    5
    Location:
    Melbourne
    It is as if it has run out of memory ??

    in 2.7.9

    I can not change item from on/off to ramp (it takes more memory)

    When you add new lines the bottom lines go red. (ie memory low)

    How do you clear the memory ?


    Charles
     
    Charlie Crackle, Dec 12, 2004
    #6
  7. The Rake

    daniel C-Busser Moderator

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    763
    Likes Received:
    19
    Location:
    Adelaide
    Hi Charlie... in V2, set up 9 Turn commands per scene and save them to the unit. This should "fill" the memory. Reload, configure to taste and save again.

    Let us know if that works for you.
     
    daniel, Dec 12, 2004
    #7
  8. The Rake

    Newman

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    2,203
    Likes Received:
    0
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Charles

    My experience with the 5034NS in Toolkit (and yes, version 1.1.3 of Toolkit does program the unit incorrectly) is that it will work provided that you program in a full complement of group info for each Scene. It seems to only start to misbehave when each Scene is not full.

    I have found no problems when reverting to using V2 after programming with Toolkit 1.1.3. I can only suggest that you load up a new KEYSCEN4 in V2 from the database and transfer that too your unit. Hopefully that will restore it.

    Regarding the memory thing, it takes 1/3 more memory to do a ramp to level command than it does to do an On or an Off command. By allowing the user to have up to 9 groups it's extending the units capabilities if they're just doing simple on/off type control. The other alternative would have been to limit the unit to only 6 groups per Scene across the board and we know of installations that use a full complement of 9 groups per Scene.

    Incidentally, this was the first C-Bus product that was ever capable of Scenes.
     
    Newman, Dec 12, 2004
    #8
  9. The Rake

    Duncan

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    925
    Likes Received:
    0
    Location:
    Salinas de Garci Mendoza, Bolivia
    This has now been fixed in the software and will be in the next release.

    Defect ID: 4102
     
    Last edited by a moderator: Dec 12, 2004
    Duncan, Dec 12, 2004
    #9
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.