Wiser 1 Connection Fix

Discussion in 'C-Bus Wiser 1 Controller' started by PeterK, Jan 19, 2020.

  1. PeterK

    PeterK

    Joined:
    Jan 19, 2020
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just found lucky a fix for my Wiser that I thought I would share as I have been fighting it for 9 months with nothing that helped to be found.
    I was getting occasional drop outs and unable to properly connect (the program would load but not connect)
    To fix it I removed the plastic joining bracket between the CNI and the main wiser controller which immediately rectified the problem.
    It seems that the LAN on the CNI has a bad connection due to the ridged joiner bracket.
    I hope this helps someone.
     

    Attached Files:

    PeterK, Jan 19, 2020
    #1
    1. Advertisements

  2. PeterK

    ManyButtons

    Joined:
    Jun 19, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Sydney
    That may have just added enough pressure on the LAN connector to work (for a while). I had the same issue but had to run a separate LAN cable to Wiser and CNI then make a new power connector to feed both units. Someone attempted to remove the back connector without pressing the 3 tabs down.
     
    ManyButtons, Feb 25, 2020 at 4:31 AM
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.