Unresponsive CTC

Discussion in 'C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software' started by dannyd, Apr 26, 2016.

  1. dannyd

    dannyd

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Up until a few months ago, my colour touch screen had been working flawlessly for 6 years.
    Recently it has stopped responding to touch and I have to regularly reset it.

    After the 1st few times i did a firmware upgrade and reloaded the project which seamed to work however this was short lived as it started doing it again and now i have to reset it at least once a day (sometimes twice) to get it working again (I've given up putting the GF back on!)

    I've tried plugging a KB in and it is not recognising anything plugged into the USB ports.

    When its working, it works fine and I have not made any changes to the project - it has remained virtually unchanged from the start.

    I'd like to try a new CF card, incase mine has become corrupt, before I fork out for a new screen but tech support advised that new CF cards were no longer available.

    Any suggestions?
     
    dannyd, Apr 26, 2016
    #1
    1. Advertisements

  2. dannyd

    Conformist

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    605
    Likes Received:
    1
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Can you advise which model you have? CTC1, CTC2 or CTC3?

    Also, please add your location. This also helps when responding, particularly in you are not in Australia.
     
    Conformist, Apr 27, 2016
    #2
    1. Advertisements

  3. dannyd

    dannyd

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I'm pretty sure it is a CTC2, it has the 7pin power supply plug.

    I'm in Perth (Australia).


    Thanks

    Danny
     
    dannyd, Apr 27, 2016
    #3
  4. dannyd

    Jesmond

    Joined:
    May 18, 2005
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Location:
    Victoria
    Hi guys,

    That is exactly what is happening to my CTC as well, it only started a few weeks ago, im in Melb. Could it have anything to do with Daylight Savings????

    I did a disaster recovery, updated the firmware. My CTC is the CTC2 as well..
     
    Jesmond, Apr 15, 2017
    #4
  5. dannyd

    ursulus

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Auckland
    CTC MK 2 Unresponsive

    I'm wondering if you ever sorted your issue? I have a CTC2 which has hung with a blinking cursor and nothing else. I've tried rebooting it a couple of times to no avail. C-Gate can't see it. It doesn't get to the main screen, shows the initial splash screen briefly with no icons, and then the screen clears and a blinking cursor appears.
     
    ursulus, Aug 6, 2017
    #5
  6. dannyd

    jboer

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    328
    Likes Received:
    4
    Location:
    Sydney

    I would hazard to say that it is the RAM, we have had quite a number of units where the RAM fails. If it is out of warranty and you are comfortable with pulling things apart it is very easy to replace yourself and the RAM is very available online. It could be the CF card, but they fact that it sounds like it is half booting makes me think it is RAM.
     
    jboer, Aug 8, 2017
    #6
  7. dannyd

    ursulus

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Auckland
    Thanks!

    I can certainly handle changing the ram.. fingers crossed!

    Malcolm
     
    ursulus, Aug 13, 2017
    #7
  8. dannyd

    BillieGee

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    Did this get resolved, as I am experience exactly the same issue, with an unresponsive CTC2 touch screen, as per origin thread above. Reboot fixes for short period then it becomes unresponsive after a while.

    As per the original thread need to reboot a few times a day, i.e., a hard reboot by taking off glass screen casing, and pushing the reset button next to the LEDs.

    I have also updated to latest firmware 4.13.1.45. via PICED.

    Help would be much appreciate.
     
    BillieGee, Jun 2, 2018
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.