Spare piggyback CNI?

Discussion in 'C-Bus Wiser 1 Controller' started by grantw, Jun 9, 2017.

  1. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    I have a wiser that works, and a CNI that's failed. Does anyone have the opposite just kicking around that they are happy to lose for a few quid? For free?? :D

    Black piggyback preferred purely for cosmetic reasons.
     
    grantw, Jun 9, 2017
    #1
    1. Advertisements

  2. grantw

    Roosta

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    560
    Likes Received:
    1
    Location:
    Australia
    I will check my stash over the weekend.
     
    Roosta, Jun 9, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    Thanks that would be awesome.
     
    grantw, Jun 13, 2017
    #3
  4. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    Any luck?
     
    grantw, Jun 14, 2017
    #4
  5. grantw

    Roosta

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    560
    Likes Received:
    1
    Location:
    Australia
    Sorry mate, no joy..
     
    Roosta, Jun 14, 2017
    #5
  6. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    Dang. Well, thanks for looking.
     
    grantw, Jun 15, 2017
    #6
  7. grantw

    NickD Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Messages:
    1,394
    Likes Received:
    35
    Location:
    Adelaide
    What are the symptoms of the failed CNI? Any idea what happened to it?

    Nick
     
    NickD, Jun 16, 2017
    #7
  8. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    Just stopped working completely. Won't respond to pings, even when directly connected to ethernet and power (not through jumper bar). Doesn't show up in IP Configurator, even after doing everything sensible with the reset button. Not certain about the CBus side, but the ethernet side has definitely failed. I think the CBus light flashes occasionally, so I suspect it's working. Not in front of it right now.
     
    grantw, Jun 16, 2017
    #8
  9. grantw

    tsman

    Joined:
    Aug 16, 2013
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    UK
    Tried a different PSU?
     
    tsman, Jun 16, 2017
    #9
  10. grantw

    grantw

    Joined:
    Jun 29, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    No, I'll do that, but it is powering the Wiser OK, via the coupler bar, and I've been running the CNI directly from the same PSU. Isn't the voltage range for the CNI something like 5-24v, but the Wiser needs 12v? Plus, are there smarts in the coupler bar or is it all passive?

    I'll have to double check all that but hey, yeah, I'll give it a go. Weirder things have happened.
     
    grantw, Jun 17, 2017
    #10
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.