iOS App for Wiser for CBus Automation Controller

Discussion in 'C-Bus Automation Controllers' started by lcrowhurst, Jan 5, 2018.

  1. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Thanks for your kind feed back
     
    lcrowhurst, Jul 2, 2018
    #21
    1. Advertisements

  2. lcrowhurst

    jboer

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    458
    Likes Received:
    35
    Location:
    Sydney
    Hi Laurence,

    Loving the app thanks for your work on it! I am currently just trying to get the app to open from another app (ActionTiles for SmartThings) and am just wondering if you have any URL Schemes in place for the app? (ie ctc-wiser:// ) If so, just wondering what the app URL might be for deep linking? Don't need any commands obviously just a way to have the app open!
     
    jboer, Jul 4, 2018
    #22
    1. Advertisements

  3. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Currently I don’t, I will have a look at how hard it is to implement, hopefully if it’s not to hard I’ll get it added in ASAP
     
    lcrowhurst, Jul 4, 2018
    #23
    Mr Mark and jboer like this.
  4. lcrowhurst

    jboer

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    458
    Likes Received:
    35
    Location:
    Sydney
    OK, That would be great if you are able to look into it, thanks!
     
    jboer, Jul 4, 2018
    #24
  5. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Ok , App updated with URL Scheme and submitted for review. URL will be CTC-Wiser://
     
    lcrowhurst, Jul 4, 2018
    #25
    Mr Mark and jboer like this.
  6. lcrowhurst

    jboer

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    458
    Likes Received:
    35
    Location:
    Sydney
    You sir, are a Gentleman and a Scholar.

    Thanks for the very quick turn around! Ill check the app store in the morning, Apple's review periods are usually only a few hours now, especially for small updates.
     
    jboer, Jul 4, 2018
    #26
  7. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Still waiting for review, may be delayed because of 4th July
     
    lcrowhurst, Jul 5, 2018
    #27
    jboer likes this.
  8. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Version 1.8 with URL Scheme up in the App Store :)
     
    lcrowhurst, Jul 5, 2018
    #28
    ampcom likes this.
  9. lcrowhurst

    jboer

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    458
    Likes Received:
    35
    Location:
    Sydney
    Yes thank you! Just updated and tested, works just as needed. Thank you!

     
    jboer, Jul 6, 2018
    #29
  10. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Excellent
     
    lcrowhurst, Jul 6, 2018
    #30
  11. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Ive updated the app to v 1.9, this allows a specific page to be opened via URL Scheme.

    CTC-Wiser://page/No

    eg CTC-Wiser://page/80 opens page 80
     
    lcrowhurst, Jul 21, 2018
    #31
    jboer likes this.
  12. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    lcrowhurst, Nov 14, 2018
    #32
  13. lcrowhurst

    ozmade

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Location:
    Melbourne
    Hi Laurence (Icrowhurst),

    Just setting up the CTC app, do I need to install/generate a HTTP SSL Certificate to keep all information encrypted.
    Do I need to purchase a SSL certificate or can it be created in the SHAC?
     
    ozmade, Jan 5, 2019
    #33
  14. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    I’m not sure, I’ll try and find out.

    I have tried to generate one, and it does generate it, but I get an invalid cert message.

    Tha clipsal guys on here may know
     
    lcrowhurst, Jan 5, 2019
    #34
  15. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    On another note CTC-Wiser V2 is now available in the App Store.

    A project I’m currently working needs the ability for the App to change the iPad page when a CBus command was issued. We are going to have door bell connected to a Bus Controller, that when press, changes th page on the iPad that has camera feeds and electric door/gate open buttons on it.

    I could not do this using the current Wiser features, so I have now built in a TCP server into the CTC-Wiser app that can receive and act on messages sent to it. Currently it’s very simple and only supports 2 commands : page and play. Page is used to change the page displayed on the iPad, and Play is used to play a sound on the iPad eg Door Bell ring

    A link to a demo video below:



    Link to support page:
    http://crowhurst.com.au/scada-vis/


    Link to app:
    https://itunes.apple.com/au/app/ctc-wiser/id1330538372?mt=8
     
    lcrowhurst, Jan 5, 2019
    #35
    jboer likes this.
  16. lcrowhurst

    magic8

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Is there still a free version
    Thanjs
     
    magic8, Jan 12, 2019
    #36
  17. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    The free app was for the previous wiser, this app is for the wiser SHAC/NAC

    I developed the app as clipsal did not have one for this version of wiser. I do don’t work for clipsal. I charge a small amount which doesn’t actually cover the cost of my development time.
     
    lcrowhurst, Jan 12, 2019
    #37
  18. lcrowhurst

    magic8

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Nu
    We are Cbus installers and we have been putting the app on our devices for a while now
    3shacs installed on projects
    I am sure this a recent change to pay for the app and have no dramas with paying
    However we are about to install another shac on a new project on Tuesday and the client has asked if you pay once to download it to your App Store and then can you put it on all his 8 devices
    Thanks
     
    magic8, Jan 13, 2019
    #38
  19. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    iOS apps that you've bought or downloaded from the App Store can be used on every compatible iOS device you own—as long as they all use the same Apple ID, that is.

    App purchases are made using your Apple ID (just like when you buy a song or movie or other content). The purchase grants your Apple ID the rights to use that app. So, when you try to install or run that app, the iOS checks to see if the device you're running it on is logged into the Apple ID used to buy it originally. If it is, everything will work as expected.

    Just make sure to log into the same Apple ID on all of your devices, and that the same Apple ID was used to buy all the apps, and you'll be fine.
     
    lcrowhurst, Jan 13, 2019
    #39
  20. lcrowhurst

    lcrowhurst

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    231
    Likes Received:
    76
    Location:
    Sydney, NSW, Australia
    Version 2.1 Released

    New Feature

    Set Wifi Name

    If you set the Wifi name, if your iPad/iPhone is connected to the named Wifi the app will connect using the LAN Setting, if the Wifi name doesn't match the Wifi the iPad/iPhone is connected to then the app will connect using the WAN Settings. If no Wifi name is set and the iPhone/iPad is connected to Wifi the app will connect using the LAN settings.
     
    lcrowhurst, Jan 13, 2019
    #40
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.