Daikin Air Con IR Signals

Discussion in 'C-Bus Wired Hardware' started by Frank Mc Alinden, Sep 6, 2004.

  1. Frank Mc Alinden

    Frank Mc Alinden

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    191
    Likes Received:
    0
    Location:
    Seaford Melbourne
    Hi All
    Has anyone been able to learn the Daikin air con ir codes ??...Apparently
    from what i hear the remote sends system information ie fan speed etc when a button is pressed..???

    Frank
     
    Frank Mc Alinden, Sep 6, 2004
    #1
    1. Advertisements

  2. Frank Mc Alinden

    Richo

    Joined:
    Jul 26, 2004
    Messages:
    1,257
    Likes Received:
    0
    Location:
    Adelaide
    It seems to be fairly normal for A/C systems to have there remote reply the entire configuration on each button press. So if you say change the temperature it will resend all the other settings as well.

    A/C remote commands tend to be very long, to ensure you have the best chance of Circa supporting the command make sure you use the latestest version of IR Reader available on the website.

    The current version of Circa does not support really long IR commands, this should be fixed when the next release of Circa is released (not available yet).

    In regards to Daiken IR remotes, I pretty sure we have sucessfully learned and used Daiken remotes in the field. If I recall correctly a demo house in Victoria uses Daiken A/C systems controlled via Nirt units.
     
    Richo, Sep 6, 2004
    #2
    1. Advertisements

  3. Frank Mc Alinden

    MichaelCarey

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Location:
    Port Lincoln
    I learnt my LG air con codes with no problem. I found that although CIRCA had LG codes in it's database, they didn't actually turn on the air con, it had to be operating, but the off code worked OK.
    I borrowed an IR reader and learnt codes for turn on/mode/temp in both heat and cool, with all even numbered temps. Works like a dream!
     
    MichaelCarey, Sep 6, 2004
    #3
  4. Frank Mc Alinden

    jacksim

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Daikin

    Hi Frank,
    I cant learn the Daikin FHYB71_V2 IR code but i have it now from Australia side. i can send to you if you need it.
    For the Daikin CDK/ FTK (remote model arc423a12/arc423a2) you can use Circa IR database Daikin2 and Daikin5.

    Regards
    Jack
     
    Last edited by a moderator: Sep 8, 2004
    jacksim, Sep 7, 2004
    #4
  5. Frank Mc Alinden

    Frank Mc Alinden

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    191
    Likes Received:
    0
    Location:
    Seaford Melbourne
    Hi Jack


    Hi Frank,
    I cant learn the Daikin FHYB71_V2 IR code but i have it now from Australia side. i can send to you if you need it.
    For the Daikin CDK/ FDK (remote model arc423a12/arc423a2) you can use Circa IR database Daikin2 and Daikin5.

    Regards
    Jack


    Thansk Jack ...its for a friend so i will check to confirm its the correct one and get back to you..........
    Frank
     
    Frank Mc Alinden, Sep 7, 2004
    #5
  6. Frank Mc Alinden

    Ben

    Joined:
    Jun 2, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Daikin codes for FTX and or CDX

    Hi,

    Can i get the codes for the daikin from someone??

    cheers,

    Ben.
     
    Ben, Jun 2, 2005
    #6
  7. Frank Mc Alinden

    domoggvad

    Joined:
    Aug 5, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    france
    code ir daikin

    Hi Jacksim,
    I am interested by the ir code for Daikin (excuse my bad enhlish)
    thank you
     
    domoggvad, Aug 5, 2015
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.