Cbus power supply issue

Discussion in 'C-Bus Wired Hardware' started by BMills, Dec 11, 2019.

  1. BMills

    BMills

    Joined:
    Dec 10, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey all

    I'm currently trying to fault find an existing cbus network that randomly crashed 2 days ago. Been tracing out possible cabling/ faulty units but each time I get up to 60 units the system crashes. The system will load up at 59 units but goes down if anymore units are connected.

    Anyone had this problem before ?
     
    BMills, Dec 11, 2019
    #1
    1. Advertisements

  2. BMills

    chromus

    Joined:
    Jan 27, 2014
    Messages:
    125
    Likes Received:
    14
    Location:
    Perth
    which version of Toolkit are you running? Have you checked the ram/cpu status on the machine running toolkit?

    I've been chasing faults on a clients system for a week, there are badly crimped cables everywhere in the panels and this is giving completely different symptoms to what you describe.
     
    chromus, Dec 11, 2019
    #2
    1. Advertisements

  3. BMills

    Conformist

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    637
    Likes Received:
    34
    Location:
    Adelaide, South Australia
    Is it the same 59 units each time or are you connecting different 'legs' of the network and different units? Can you see the voltage of the units that are scanning in Toolkit? If so, is this voltage at an acceptable level (>24V)? If you are seeing voltages around this level on units when the network is scanning OK, then your power supply is marginal. You mentioned all was OK before so maybe a power supply has failed if you are (now) seeing this issue.
     
    Conformist, Dec 11, 2019
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.