C-Bus Network Interface is inaccessible (5500CN2)

Discussion in 'C-Bus Toolkit and C-Gate Software' started by Jimbo53, Dec 23, 2018.

  1. Jimbo53

    Jimbo53

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I have a C-Bus system in an apartment with a wired network (ethernet) with 3 x PCs running Windows 10. I am trying to set up a C-Bus Network Interface Mk II (5500CN2) so I can use C-Bus Toolkit from the PCs across the ethernet network.

    Both lights on the CNI are flashing red/green - confirming communication with the C_Bus and the ethernet.

    In the C-Bus Toolkit (I have the latest software version) I have inserted Network Connection Details to match the info from the Clipsal IP Utility tool: Type: CNI; Address 192.168.0.100 and Port 10001. When I try to open the network I get a dialogue box with the message: "Failed to open the Network, as the C-Bus Network Interface is inaccessible."

    When I ping 192.168.0.100 I do not get a response. The CNI and my PC are both showing sub-netmask 255.255.255.0 but the IPv4 address of the PC I am using is 10.0.0.13 (preferred). How do I get them talking to each other?

    I have a C-Touch interface - do I need to change the network settings on this perhaps?

    Assistance would be much appreciated, thank you.
     
    Last edited: Dec 23, 2018
    Jimbo53, Dec 23, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. Jimbo53

    Jimbo53

    Joined:
    Dec 23, 2018
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    OK, I got the solution from Ashley on another thread. I had to change the gateway and IP address of the CNI to align with the gateway and IP address of the Windows network.
    All sorted.
     
    Jimbo53, Dec 23, 2018
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.