C-Bus Forums  

Go Back   C-Bus Forums > General > General Discussion

The C-Bus Community Forums is place where C-Bus users can share information and help others with C-Bus. From time to time you will see Clipsal staff on the forums, but this is not an official support channel. If you really need help contact the official support services of Clipsal. More information about the purpose of this forum is available here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01 Sep 05, 12:44 PM
nunziom nunziom is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Melbourne
Posts: 3
Default Daikin AC

A problem someone may be able to help with. I am wanting to hook up two ducted daikin AC units to a network. I would like both on/off and setpoint control. Does anyone have any suggestions???
Cheers
Norm...
Reply With Quote
  #2  
Old 01 Sep 05, 04:29 PM
Newman's Avatar
Newman Newman is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 2,214
Default

Have you considered the IR Transmitter, i.e. 5034NIRT?
__________________
Newman
Reply With Quote
  #3  
Old 01 Sep 05, 06:52 PM
nunziom nunziom is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Melbourne
Posts: 3
Default

I have considered IR control but I understand that daikin have a C-Bus enabled chip??? which allows on/off control as well as set point control???
Any advise would be great!!!
Cheers
Norm
Reply With Quote
  #4  
Old 01 Sep 05, 06:59 PM
Graham Lamb Graham Lamb is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Sydney
Posts: 36
Default ducted daikin AC

Hi
Yes you can control Daikin A/C via cbus
You will need to add a Daikin interface unit to your A/C this will allow you to control On/Off via relay contacts, set points via resistors and relay contacts plus if you add a cbus bus coupler you can get the state of the A/C unit ie On/Off and Fault status.
Regards
Graham Lamb
Reply With Quote
  #5  
Old 01 Sep 05, 07:12 PM
nunziom nunziom is offline
New Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Melbourne
Posts: 3
Question

thanks Graham,
I am just at the wiring stage ..... what wiring do I need to provide between the C-Bus cabinet and the fan coils of the AC units to achieve the on/off control and the set point control??
Thanks for your help
Cheers
Norm
Reply With Quote
  #6  
Old 01 Sep 05, 10:10 PM
Megavolt Megavolt is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1
Default

You need to run a shielded twisted pair for you relay to each fan coil unit. The interface card is installed in the fan coil unit.
Reply With Quote
  #7  
Old 02 Sep 05, 11:28 AM
Chris Meulengraaf Chris Meulengraaf is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Adelaide
Posts: 10
Cool Daikin A/C

I have 3 fan coil units connected for on/off control through C-Bus and have feedback for on/off through Crestron I am looking for a practical way to control the setpoints without having 5-6 relays with different resistors on each relay. Any advice would be welcome.
Reply With Quote
  #8  
Old 27 Sep 05, 05:23 AM
nickrusanov nickrusanov is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: russia
Posts: 305
Default

Really there is a C-Bus interface for Daikin? Where can it be found?

Relay control is not something I need, actually.

Maybe PAC could be used someway?
__________________
smarthometraining.ru
c-bus.ru
Reply With Quote
  #9  
Old 27 Sep 05, 09:18 AM
znelbok's Avatar
znelbok znelbok is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 845
Default

Now I know nothing about A/C's so this may be total BS

But dont the thermostats/controls use a 485 bus. If so then can a PAC be used in place of this and then IR becomes available (if it is currently not) and full control via c-bus is a reality.

You never know, if you write the logic for the PAC you may be able to sell it to those like me who cant program.

My inlaws have a carrier A/C with no IR control, but there is a 485 input available. There have always been plans to inegrate it with the c-bus system, but until the PAC came along I thought it would be relay control as well. I figuered using the PAC should also allow the use of the touchscreen/homegate to set temps etc.

pleae correct me if i am wrong

Mick
Reply With Quote
  #10  
Old 18 Mar 11, 10:21 PM
Aussplus Aussplus is offline
New Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Brisbane
Posts: 2
Default Daikin ITC Crestron

Hi,
I just completed a crestron module to control daikin VRV via the ITC with firmware 4.42.03 and similar, adjusts power,temp,fan etc. can be made into a very cost effective interface unit for any system, I'm using it to iPad control my system, let me know if I can help.

/Brad
Solutionav

Last edited by Aussplus; 18 Mar 11 at 10:23 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Daikin AC codes too long... SAC Infrared (NIRT, IR Reader) and CIRCA 9 05 Sep 14 05:20 PM
Daikin A/C Dak C-Bus Wired and other Hardware 11 10 Apr 11 05:31 PM
intergration daikin air cond with c-bus zip_cool General Discussion 8 13 Jun 08 09:33 PM
C-bus and Daikin... again... DmiKo Infrared (NIRT, IR Reader) and CIRCA 1 11 Jan 07 09:32 AM
prob with nirt unit with daikin ac stargaze Infrared (NIRT, IR Reader) and CIRCA 3 19 Apr 05 01:49 PM


All times are GMT +10.5. The time now is 02:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.