C-Bus Forums  

Go Back   C-Bus Forums > C-Bus Products > C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software

The C-Bus Community Forums is place where C-Bus users can share information and help others with C-Bus. From time to time you will see Clipsal staff on the forums, but this is not an official support channel. If you really need help contact the official support services of Clipsal. More information about the purpose of this forum is available here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27 Apr 16, 12:57 AM
dannyd dannyd is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Default Unresponsive CTC

Up until a few months ago, my colour touch screen had been working flawlessly for 6 years.
Recently it has stopped responding to touch and I have to regularly reset it.

After the 1st few times i did a firmware upgrade and reloaded the project which seamed to work however this was short lived as it started doing it again and now i have to reset it at least once a day (sometimes twice) to get it working again (I've given up putting the GF back on!)

I've tried plugging a KB in and it is not recognising anything plugged into the USB ports.

When its working, it works fine and I have not made any changes to the project - it has remained virtually unchanged from the start.

I'd like to try a new CF card, incase mine has become corrupt, before I fork out for a new screen but tech support advised that new CF cards were no longer available.

Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 27 Apr 16, 09:41 AM
Conformist's Avatar
Conformist Conformist is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 620
Default

Can you advise which model you have? CTC1, CTC2 or CTC3?

Also, please add your location. This also helps when responding, particularly in you are not in Australia.
__________________
Mr Conformist
Reply With Quote
  #3  
Old 27 Apr 16, 10:00 AM
dannyd dannyd is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 13
Default

I'm pretty sure it is a CTC2, it has the 7pin power supply plug.

I'm in Perth (Australia).


Thanks

Danny
Reply With Quote
  #4  
Old 15 Apr 17, 06:46 PM
Jesmond's Avatar
Jesmond Jesmond is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Location: Victoria
Posts: 104
Default

Hi guys,

That is exactly what is happening to my CTC as well, it only started a few weeks ago, im in Melb. Could it have anything to do with Daylight Savings????

I did a disaster recovery, updated the firmware. My CTC is the CTC2 as well..
__________________

Jes Camilleri
Solutions Nsync
0408 801 190 / www.nsync.com.au
Reply With Quote
  #5  
Old 06 Aug 17, 06:07 PM
ursulus ursulus is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Auckland
Posts: 2
Unhappy CTC MK 2 Unresponsive

I'm wondering if you ever sorted your issue? I have a CTC2 which has hung with a blinking cursor and nothing else. I've tried rebooting it a couple of times to no avail. C-Gate can't see it. It doesn't get to the main screen, shows the initial splash screen briefly with no icons, and then the screen clears and a blinking cursor appears.
Reply With Quote
  #6  
Old 08 Aug 17, 10:29 AM
jboer's Avatar
jboer jboer is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Sydney
Posts: 301
Default

Quote:
Originally Posted by ursulus View Post
I'm wondering if you ever sorted your issue? I have a CTC2 which has hung with a blinking cursor and nothing else. I've tried rebooting it a couple of times to no avail. C-Gate can't see it. It doesn't get to the main screen, shows the initial splash screen briefly with no icons, and then the screen clears and a blinking cursor appears.

I would hazard to say that it is the RAM, we have had quite a number of units where the RAM fails. If it is out of warranty and you are comfortable with pulling things apart it is very easy to replace yourself and the RAM is very available online. It could be the CF card, but they fact that it sounds like it is half booting makes me think it is RAM.
Reply With Quote
  #7  
Old 13 Aug 17, 02:10 PM
ursulus ursulus is offline
New Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Auckland
Posts: 2
Wink Thanks!

I can certainly handle changing the ram.. fingers crossed!

Malcolm
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ctc ver 3 black screen exsolter C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software 0 24 Mar 15 08:35 AM
Australian BOM nicely centred non-scrolling Radar Loop on CTC bmerrick Pascal Logic Code Examples 6 31 Jan 15 09:36 AM
CTC and MONO no sync HSLee C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software 1 07 Jan 09 05:09 PM
Update the CTC NW8 C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software 4 11 May 08 08:27 PM
CTC problems brodsky C-Touch/HomeGate/SchedulePlus/PICED Software 4 04 Jan 08 04:50 PM


All times are GMT +10.5. The time now is 09:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.